IGI ŠPIC, ARHITEKT

PO POŠTI PRIPOTUJE V VAŠ MALI SVET

»Nekateri otroci gradijo gradove iz peska, nekateri otroci delajo potičke, nekateri gradijo ogromne stolpe iz kock, toda nihče ni boljši v gradnji kot Igi Špic. Škoda, da le malo ljudi ceni njegov dar, še najmanj pa njegova učiteljica, gospodična Lila. Ko že kaže, da bo Igi moral zamenjati svoja orodja za voščenke, na usodnem šolskem izletu sprevidijo, da je lahko dober arhitekt še kako koristen!«

– odlomek iz slikanice Igi Špic, arhitekt

Igi Špic, arhitekt je otroška slikanica v verzih, v kateri nastopa radoveden deček Igi, ki ga že od malih nog zanima arhitektura. Ker smo v Centru arhitekture Slovenije trdno prepričani, da imata prostor in arhitektura izjemen vpliv na naše počutje, zdravje in ustvarjanje, smo za vrtčevske otroke pripravili zanimiva, igriva in poučna pisma z ustvarjalnimi nalogami iz tega področja.

Ilustrirano pismo knjižnega junaka Igija, s katerim otroci igrivo spoznavajo vsakič drugo zanimivo mesto, v poljubnem časovnem razponu (enkrat tedensko, enkrat mesečno ali dvakrat mesečno) pošljemo v vaš vrtec. Pismo skupaj z otroki preberete, otroci pa nato s pomočjo vzgojiteljic in vzgojiteljev sledijo navodilom, ob tem pa raziskujejo, rišejo ter izdelujejo različne izdelke in makete. Otrokom tako skupaj z vami na drugačen način omogočimo ustvarjalno doživetje, s katerim bodo na igriv način spoznavali nova mesta, zanje značilno arhitekturo, nove prostore, kraje in besede.

Z dopisovanjem s knjižnim junakom Igijem Špicem otroci vzpostavijo posebno povezavo, tako pa si pridobljeno znanje skozi igro in ustvarjanje še posebej dobro zapomnijo. Igi se odgovorov na svoja pisma vedno zelo razveseli in z veseljem odgovori na vprašanja mladih nadobudnežev, njegovi pomočniki pa risbice redno objavljajo na spletu.

VSEBINA ILUSTRIRANIH PISEM

Prvo pismo: Nebotičniki v velemestu New York
Drugo pismo: Najbolj znan stolp v Parizu
Tretje pismo: Skriti zmaji v Ljubljani

Cena za tri pisemske pošiljke z Igijevim nagovorom in 7 nalogami za izvedbo delavnic, je 150,00 eur + DDV.
V ceno je vključena slikanica Igi Špic, arhitekt in vsi stroški tiska, materialni stroški in stroški pošiljanja.

Otroško slikanico Igi Špic, arhitekt, ki se je ob izidu izvirnika v reviji Time uvrstila med 10 najboljših otroških knjig, lahko naročite na info (at) centerarhitekture.org ali jo poiščete v bližnji knjigarni. 

Slikanica Iggy Peck, Architect, avtorice Andree Beaty z ilustracijami Davida Robinsa, je izšla leta 2007 pri založbi Abram v New Yorku. Leta 2010 je slikanica v slovenskem jeziku, v prevodu pesnika in pisatelja Matjaža Pikala, izšla pri založbi Rokus Klett.