Sobota, 27. april 2019, ob 16. uri

Center arhitekture Slovenije, Rimska cesta 1, Ljubljana

 OTROŠKA SOBA ‒ PROSTOR PRIHODNOSTI

Delavnico bosta vodila arhitekt Miha Lečnik in zgodovinar David Petelin.

Na delavnici bomo potovali skozi čas in raziskovali, kako in kje so bivali otroci na prostoru današnje Ljubljane, vse od prvih naselbin koliščarskih vasi, bivališč kolonije Emone, popolnoma novega mesta »Colonia Ivlia Aemona«, skromnih domovanj srednjeveške Ljubljane, vzpona stanovanjske kulture v 16. stoletju ter baročnega 17. in 18. stoletja, vzpenjajočega meščanstva v 19. stoletju z večstanovanjskimi hišami, vilami in delavskimi kolonijami do povojne stanovanjske kulture in današnjega časa. V drugem delu bomo ustvarjali prostore prihodnosti, v katerih bi kot otroci radi živeli.

Tudi tokrat bo delavnica v novih prostorih Centra arhitekture Slovenije – na Rimski cesti 1 v galerijskem prostoru v pritličju. Vabljeni!

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne. Prijave niso potrebne.

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.

Vsako leto oktobra pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije že od leta 2009. Tudi za letošnje šolsko smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!