Delavnica v Ljubljani: VZORCI NAPADAJO2019-03-12T21:26:18+00:00

Project Description

Sobota, 16. februar 2019, ob 16. uri
Center arhitekture Slovenije, Rimska cesta 1, Ljubljana

VZORCI NAPADAJO

Delavnico bo vodila arhitektka Mateja Šetina.

S ponavljanjem elementov na ploskvah in v prostorih ustvarjamo motive in vzorce. Z različnim razporejanjem elementov in vzorcev pa ustvarjamo ritem in gibanje. Poigrali se bomo s prepoznavanjem ploskovnih in prostorskih vzorcev v naši bližnji okolici in ustvarili svoje lastne elemente, jih stkali v vzorčke in vzorce, zaključili pa s povezavo posameznih v skupno melodijo ali pa konstrukcijo. Melodijo? Goethe pravi, da je arhitektura pač zamrznjena glasba. Pridite jo poslušat. Za primerno vzdušje so zaželena tematsko vzorčasta oblačila. 🙂

Delavnica bo tokrat v novih prostorih Centra arhitekture Slovenije – na Rimski cesti 1 v galerijskem prostoru v pritličju. Vabljeni!

______________________________

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne. Prijave niso potrebne.

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.

Vsako leto oktobra pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že od leta 2009. Tudi za letošnje šolsko smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!

SLO
EN SLO