Sobota, 24. november 2018 ob 16. uri
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana

ZUNAJ, ZNOTRAJ
Delavnico bosta vodili arhitektki Urša Vrhunc in Nena Gabrovec.

Na delavnici se bomo osredotočili na osnovno orodje arhitekture ‒ na element pregrajevanja ‒ in se ob primerih pogovorili o načinih ter oblikah takšnega zamejevanja prostora ter se osvobodili arhetipske podobe stene. Pod vprašaj bomo postavili vprašanje izkušnje »zunaj« in »znotraj«, pa tudi, kako lahko razumemo pojem stene, paravana, zaslona, draperije, v odnosu do funkcije, svetlobe, zvoka, prostorskih zmogljivosti in likovnih možnosti.
Za izdelavo abstraktnega izdelka bomo uporabili samozatezne plastične vezice, iz katerih bomo izdelali draperijo in jo s pomočjo osvetlitve preučevali v njeni vertikalni (paravan) in horizontalni (baldahin) podobi.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.

Vsako leto oktobra pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že od leta 2009. Tudi za letošnje šolsko smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!