[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”V stolpu se dogaja!

Stolpov oktobrski direndaj. ” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Mesec oktober v Otroškem stolpu Pungert  ponuja nekaj novosti. Obiščete lahko delavnico  Plastičnega maketarstva, Ustvarjalnice s teto Jadrnico,  postanete arhitekt kot Mali mestni detektiv ali se odločite za urico glasbene igrarije. Vabljeni tudi na tradicionalen Kamišibaj festival pravljic 20. in 21. oktobra v KD Krice Krace, v Otroški stolp Pungert in v lepem vremenu tudi na ulice starega mesta Kranja.

Več o samem programu najdete na spletnem naslovu www.ckd.si ali FB Otroški stolp Pungert.
Začetek delavnic je ob 16.00 v Otroškem stolpu Pungert. Prisrčno vabljeni v svet otroških misli!

V ponedeljek, 2. oktobra, bo prva od serije petih delavnic plastičnega maketarstva. Zaradi zveznega sosledja delavnic zbiramo predhodne prijave. Če otroka zanima sestavljati, izdelovati ali barvati plastične delčke v celoto, biti usmerjeni k čim večji natančnosti ter posnemanju pravega predmeta, je prisrčno vabljen. Delavnica je primerna za otroke 8+. Naslednja serija delavnic plastičnega maketarstva se bo začela 6. novembra, 2017.

V torek, 3. oktobra, nam v stolp prinaša polno dragocenih idej teta Jadrnica. Z njo bomo vsak torek ustvarjali na različne načine, razvijali ročne spretnosti, uresničevali svoje zamisli,  ustvarjali z običajnimi stvarmi in navdihom.  Delavnica je primerna za otroke 0+.

V sredo, 4. oktobra, lahko spoznate, kaj počne Mali mestni detektiv kot arhitekt … Srečamo se vsako prvo sredo v mesecu, kot Mali mestni detektivi bomo delali razne makete, opazovali bližnjo okolico ter predlagali, kaj bi si želeli dodati ali spremeniti … Mogoče večji tobogan, več skrivališč, dreves ali kaj drugega? Delavnica je primerna za otroke 5+.

Vse ostale srede v mesecu imamo »Risarije, Igrarije, Slikarije« in druge zgodbe. Izdelovali bomo in se igrali z družabnimi igrami, didaktičnimi in drugimi igrali. Delavnica je primerna za otroke 0+.

Ali ste vedeli, da vaši prstki lahko kvačkajo? Preverite vsak četrtek na stolpovih »Kvačkarijah«. Na delavnici kvačkanja se spoznavamo z osnovami kvačkanja in se lotimo prvih enostavnih izdelkov.  Delavnica je primerna za otroke 6+.

Ob petkih se lahko udeležite glasbenih uric, kjer otroci spoznavajo inštrumente ter osnove glasbenih izrazov. Skozi glasbo se tudi gibalno – plesno izrazijo. Delavnica je za otroke 0+ in se začne ob 16.00; za otroke 4+ in se začne ob 17.00 uri.

Sobotne stolpove pravljice ali pravljične ustvarjalnice med 10. in 12. uro, so že tradicionalne in nastajajo skupaj v sodelovanju s pravljičarji iz KD KriceKrace. Delavnica je primerna za otroke 0+.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1074″ img_size=”full”][vc_single_image image=”1075″ img_size=”full”][vc_single_image image=”1076″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]