ČAROBNE HIŠICE V NARAVI

Petek, 16. oktobra 2020, ob 16. uri
Dobimo se na parkirišču v Krpinu, Begunje

Delavnico bo vodila študentka arhitekture Tanja Pfajfar.

Prazgodovinski ljudje so živeli v jamah ali drugačnih začasnih bivališčih, ki so si jih zgradili iz materialov, ki so jih našli v svojem okolju – les, kamen, glina, slama, lubje. Kakšno bivališče bi si zgradili, če bi imeli na voljo le materiale, ki jih najdemo v naravi? In kakšnega, če bi morali prespati v zasneženi pokrajini? Kakšna zanimiva začasna bivališča in začasne stavbe poznamo? Odpravili se bomo v naravo, v gozd in zgradili bivališče iz materialov, ki jih bomo našli tam. Poiskali bomo primeren prostor zanj, opazovali značilnosti lokacije in jo najprimerneje izkoristili za izdelavo naše čisto prave čarobne hišice.

Za gradnjo čarobne hišice v naravi se toplo obleci. 🙂

_________________________________

Pri vseh aktivnostih upoštevamo aktualna priporočila NIJZ. Delavnica bo potekala v skladu s priporočili. Število prostih mest je omejeno na 8 otrok, obvezne so predhodne prijave (ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka) na info@igrivarhitektura.org.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Projekt podpira Občina Radovljica. Projekt podpirajo in delno financirajo Muzeji radovljiške občine.

Vsako leto pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije že od leta 2009. Tudi za letošnje leto smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!

Datum dogodka

16 Okt 2020
Expired!

Čas dogodka

16:00 - 18:00

Cena udeležbe

Brezplačno

Kraj dogodka

Krpin (parkirišče), Begunje
Begunje na Gorenjskem

Organizator dogodka

Igriva arhitektura
Email
info@igrivarhitektura.org

Leave A Comment

Go to Top