SPLETNA RAZSTAVA

10 LET IGRIVE ARHITEKTURE

Ljudje oblikujemo prostor in prostor oblikuje nas.

Pričujoča razstava predstavlja delovanje izobraževalnega programa o arhitekturi, prostoru in oblikovanju Igriva arhitektura od leta 2009. Verjamemo, da dobra arhitektura in urejen prostor spreminjata življenje na bolje. To je misel, ki vodi naše razmišljanje, ustvarjanje in delovanje.

Igriva arhitektura je izobraževalni program Centra arhitekture Slovenije, ki deluje že deseto leto. V okviru programa potekajo številne dejavnosti doma in v tujini, delavnice za otroke v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, izobraževanja za učitelje, vsakoletni natečaji ob mednarodnem dnevu habitata, priprave didaktičnih materialov in priročnikov. V desetih letih smo ustvarili več kot 250 arhitekturnih delavnic in predavanj ter tako svoje znanje na igriv način podajali najmlajšim. Program je bil leta 2013 nagrajen s Plečnikovo medaljo za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture. Program smo razširili na tehniške in kulturne dni za osnovne šole, ustvarjalne delavnice za vrtce in na delavnice v okviru obveznih izbirnih vsebin za srednje šole in gimnazije.

Razstava je bila v Galeriji Kresija v Ljubljani na ogled od 14. 10. do 6. 11. 2019.

Z namenom, da bi naše poslanstvo doseglo čim širši krog ljudi, je v letu 2020 razstava “10 let Igrive arhitekture” postala potujoča in obiskala Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota (3. 2. – 29. 2. 2020), Osrednjo knjižnico Celje (4. 3. – 31. 3. 2020), Knjižnico A. T. Linharta Radovljica (11. 5. – 31. 8. 2020) ter Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto (7. 9. – 30. 9. 2020).

Oglejte si fotografije razstave v Galeriji Kresija Ljubljana.

Oglejte si fotografije razstave v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Oglejte si fotografije razstave v Osrednji knjižnici Celje.

Oglejte si fotografije razstave v Knjižnici A. T. Linharta v Radovljici.

Snemanje in obdelava: SooS  |  Filmska produkcija
Snemanje in obdelava: SooS | Filmska produkcija