POČITNIŠKO VARSTVO Z IGRIVO ARHITEKTURO

LJUBLJANA IN NJENI SKRITI KOTIČKI

Prijave sprejemamo izključno po spletni prijavnici od torka, 4. maja 2021, od 7. ure naprej, do zapolnitve prostih mest (25 otrok na termin).

Dodatne informacije: 040 270 232, info(at)igrivarhitektura.org

1. TERMIN
ponedeljek, 28. junij – petek, 2. julij 2021

2. TERMIN
ponedeljek, 5. julij – petek, 9. julij 2021

3. TERMIN
ponedeljek, 23. avgust – petek, 27. avgust 2021

Igrivo, zabavno, poučno, ustvarjalno!

Otroci se bodo v počitniškem varstvu “LJUBLJANA IN NJENI SKRITI KOTIČKI” na zabaven in igriv način seznanjali s svetom arhitekture in prostora tako, da bodo znali opazovati in vrednotiti grajeni svet okrog sebe. Dejavnosti se bodo vsak dan prepletale in bodo potekale v parku Tivoli v senci mogočnih dreves. Veliko bo igrivega raziskovanja in ustvarjalnega spoznavanja Ljubljane iz različnih perspektiv; tako zgodovinske, arhitekturne in krajinsko arhitekturne kot tudi preko spoznavanja narave in umetnosti. En cel dan bomo namenili tudi odkrivanju zanimivosti, predvsem fotografij, ki jih skriva Muzej novejše zgodovine Slovenije, v katerem bomo tudi gostovali. Ostal bo tudi čas za spoznavanje starih otroških iger in druženje z vrstniki.

KDAJ?*  
Od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure

KJE?  
Park Tivoli, Muzej novejše zgodovine Slovenije (Celovška cesta 23, Ljubljana)

ZA KOGA?
Za učence od 1. do 5. razreda osnovnih šol z območja Mestne občine Ljubljana, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL.
Posamezen otrok je v posamezen program počitniškega varstva lahko vključen največ dva tedna.

KOLIKO**?
• 6 eur/otroka/dan
• Preostale stroške sofinancira Mestna občina Ljubljana.

 

*  Program traja od 8.00 do 16.00. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete ob 7.45 in jih pridete iskati že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi pri razdelku “POSEBNOSTI”.

**  Cena vključuje: program, varstvo, vstopnine v muzeje, vodenje, ustvarjalni material, pijačo, kosilo in dve malici.

OPOMBA
* Pridržujemo si pravico do spremembe oziroma odpovedi programa zaradi epidemije COVID-19. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.
** Upoštevali bomo vse ukrepe in priporočila vlade, NIJZ in ostalih pristojnih institucij.

PROGRAM POČITNIŠKEGA VARSTVA

Ponedeljek: Postanimo detektivi Tivolija!
Prvi dan bomo obiskali Krajinski park Tivoli, kjer se bomo preizkušali v orientaciji po parku z zemljevidom, se pogovarjali o pomenu mestnega parka in se igrali drevesnega detektiva. Čas bo tudi za sproščeno igro na igrišču. Popoldne bomo ustvarjali in zasnovali makete domišljijskega mestnega parka iz naravnih materialov, ki jih bomo nabrali na poti iz parka. Na koncu se bomo razmigali s pomočjo arhitekturne joge.

Torek: Kdo je Sivko?
Obiskali in ogledali si bomo Plečnikovo hišo, kjer bomo odkrivali skrite kotičke njegove hiše in izvedeli, kako je bilo ime njegovemu kužku. Sprehodili se bomo tudi do rimskega zidu in poiskali Plečnikovo piramido. Popoldan bomo ustvarjalni, izbrane Plečnikove elemente bomo poustvarili po svoje. Vmes bo čas tudi za sproščeno igro v parku.

Sreda: Na pot s tramvajem
Obiskali bomo Staro elektrarno in si ogledali stavbo z zanimivo zgodovino, poslušali zgodbe o ljubljanskem tramvaju in o tem, kako je mesto dobilo elektriko. Popoldne bomo
spet ustvarjalni in trajnostno naravnani. Iz odpadnega materiala bomo ustvarili vozila, ki bodo prijazna do okolja in z njimi ustvarili omrežje vozil iz prihodnosti.

Četrtek: Kako nastane fotografija?
Dan bomo namenili odkrivanju zanimivosti, ki jih skriva Muzej novejše zgodovine Slovenije, v katerem bomo spoznali tudi fotografske tehnike, branje fotografij in samostojno ustvarjanje in razvijanje fotografij. V parku bomo kasneje spoznali stare družabne igre in se družili z vrstniki. Dan bomo zaključili z nagradnim kvizom!

Petek: Pustolovski zadnji dan
Dan bomo začeli s sprehodom in obiskom Ljubljanskega gradu (opazovanje sprememb skozi zgodovino, spoznavanje posegov v arhitekturno dediščino), preizkusili se bomo v risanju tlorisa, se razgibali v naravi. Popoldne bomo izdelali svoje knjige na temo Ljubljane, gradu, zmaja in se mimogrede pogovorili še o grafičnem oblikovanju. Izdelke bomo predstavili svojim staršem in jih odnesli domov.