POČITNIŠKO VARSTVO V LJUBLJANI

LJUBLJANA IN NJENI SKRITI KOTIČKI

ponedeljek, 24. – petek, 28. avgust 2020

Igrivo, zabavno, poučno, ustvarjalno!

Otroci se bodo v počitniškem varstvu “LJUBLJANA IN NJENI SKRITI KOTIČKI” na zabaven in igriv način seznanjali s svetom arhitekture in prostora tako, da bodo znali opazovati in vrednotiti grajeni svet okrog sebe. Dejavnosti se bodo vsak dan prepletale, veliko bomo raziskovali in spoznavali Ljubljano iz različnih perspektiv, tako zgodovinske, arhitekturne in krajinsko arhitekturne kot tudi preko spoznavanja narave in umetnosti. Vsak dan bomo tudi veliko ustvarjali.

Termin: ponedeljek, 24. – petek, 28. avgust 2020 (ali posamezni ustvarjalni dnevi)
Trajanje: od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure
Lokacija: Galerija spomeniškovarstvenega centra
Primerno za: otroke od 6. do vključno 10. leta

* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi pri razdelku “POSEBNOSTI”.

Cena:
• Cel teden: za prijave do 15. 7. 2020: 125,00 € na otroka, po tem datumu 135,00 € na otroka
• En ustvarjalni dan (od 8. do 16. ure): 35,00 € na otroka

Cena vključuje: program, varstvo, vstopnine v muzeje, vodenje, ustvarjalni material, pijačo, kosilo in malico.

Popusti:
2./3. otrok: 125,00 €, 4. otrok brezplačno.

Zbirno in prevzemno mesto otrok: Galerija spomeniškovarstvenega centra (Center arhitekture Slovenije, Rimska cesta 1, Ljubljana).

Prijave po spletni prijavnici sprejemamo do vključno 10. avgusta 2020, do 24:00.

Dodatne informacije: 040 270 232, info@centerarhitekture.org

OPOMBA
* Pridržujemo si pravico do spremembe oziroma odpovedi programa zaradi epidemije COVID-19. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.
** Upoštevali bomo vse ukrepe in priporočila vlade, NIJZ in ostalih pristojnih institucij.
*** V primeru nezadostnih prijav programa ne bomo izvedli.

PROGRAM POČITNIŠKEGA VARSTVA

Ponedeljek: Postanimo detektivi Tivolija!
Prvi dan bomo obiskali Krajinski park Tivoli, kjer se bomo preizkušali in zabavali v orientaciji po parku z zemljevidom, se pogovarjali o pomenu mestnega parka in se igrali drevesnega detektiva. Čas bo tudi za sproščeno igro na igrišču. Popoldne bomo ustvarjali in zasnovali makete domišljijskega mestnega parka iz naravnih materialov, ki jih bomo nabrali na poti iz parka. Na koncu se bomo razmigali s pomočjo arhitekturne joge in pod krošnjami zbirali vtise prvega dne.

Torek: Kdo je Sivko?
V torek bomo obiskali in si ogledali Plečnikovo hišo, kjer bomo s pomočjo vodstva odkrivali skrite kotičke njegove hiše, izvedeli, kako je bilo ime njegovemu kužku in raziskali še marsikaj zanimivega. Sprehodili se bomo tudi do rimskega zidu in poiskali Plečnikovo piramido. Popoldan bomo ustvarjalni v Galeriji spomeniškovarstvenega centra, izbrane Plečnikove elemente bomo poustvarili po svoje. Vmes bo čas tudi za sproščeno igro v parku.

Sreda: Kdo riše hiše?
Ta dan se bomo sprehodili po Ljubljani in preko detektivskih zgodb spoznavali dela arhitektov Maksa Fabianija in Ivana Vurnika. Zraven bomo še kaj narisali. Po kosilu bomo spet ustvarjalni in ustvarjali prave secesijske ornamente. V bližnjem parku bomo poskrbeli tudi za sproščeno igro. Dan bomo zaključili z nagradnim kvizom!

Četrtek: Na pot s tramvajem
Ta dan bomo obiskali Staro elektrarno in si ogledali stavbo z zanimivo zgodovino, poslušali zgodbe o ljubljanskem tramvaju, kako je mesto dobilo elektriko. Popoldne bomo spet hudo ustvarjalni in trajnostno naravnani. Iz odpadnega materiala bomo ustvarili domišljijska vozila, ki bodo prijazna do okolja in ustvarili omrežje vozil iz prihodnosti.

Petek: Pustolovski zadnji dan …
Dan bomo začeli s sprehodom in obiskom Ljubljanskega gradu, kjer bomo detektivsko opazovali spremembe skozi zgodovino in spoznavali posege v arhitekturno dediščino, preizkusili se bomo v risanju tlorisa in se razgibali v naravi. Popoldne bomo izdelali svoje knjige na temo Ljubljane, gradu, zmaja in se mimogrede pogovorili še o grafičnem oblikovanju. Izdelke bomo predstavili svojim staršem in jih odnesli domov.