RAVNIKARJEVE DELAVNICE

Center arhitekture Slovenije se s svojim programom za leto 2017 s projektom Igriva arhitektura: delavnice na temo Edvarda Ravnikarja vključuje med snovalce dogajanja ob 70. obletnici Nove Gorice in 110. obletnici rojstva arhitekta in urbanista Edvarda Ravnikarja.

Delavnice Igriva arhitektura – Edvard Ravnikar, ki so nastale v okviru praznovanja, bomo izvajali tudi v prihodnje po osnovnih šolah znotraj MO NG in po ostalih osnovnih šolah po Sloveniji.

V tednu od 22. do 24.novembra bomo delavnice izvedli po osnovnih šolah OŠ Branik, OŠ Čepovan, OŠ Dornberk s podružnično šolo Prvačina, OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica s podružnično šolo Ledine, OŠ Solkan s podružničnima šolama Grgar in Trnovo, OŠ Šempas in OŠ Kozara Nova Gorica.

Učenci bodo spoznavali življenje in dela arhitekta, ki je pred 70. leti zasnoval urbanistični načrt za mesto na travniku – Novo Gorico.

V eni izmed delavnic se ukvarjamo z detajli iz opek, s katerimi se je Edvard Ravnikar “podpisoval” na svoja dela. Način zlaganja opek v različne strukture in vzorce na njegovih objektih je prepoznaven in hkrati zelo didaktičen.